Sportfysiotherapie

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie:

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die specifiek gericht is advisering, begeleiding, behandeling, preventie en prestatie-bevorderende zorg binnen sport.

Dit geldt voor het uitoefenen van verschillende soorten sport, van breedtesport tot en met topsport.

De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten/ en of spieren, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De sportfysiotherapeut onderscheidt zich vooral door specifieke kennis en vaardigheden die belangrijk zijn voor de sportrevalidatie.

Door te investeren in preventie wordt het, om het risico op het ontstaan van blessures verkleint of het verergeren van bestaande sportblessures voorkomen.

De keuze die gemaakt wordt voor specifieke verrichtingen zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten (evidence based practice), praktijkervaringskennis en de in de (sport)fysiotherapie ontwikkelde richtlijnen.

Daarnaast werkt de sportfysiotherapeut nauw samen met huisartsen, andere fysiotherapeuten, sportartsen, chirurgen. Tevens met de sociale omgeving zoals, trainers, coaches en eventueel andere professionele hulpverleners van de zorg rondom de sporter en de patiënt.

 

Binnen TRC Fysiotherapie betekend dit concreet dat wij:

– Werken op internationaal topsportniveau (o.a. voetbal, judo, handbal, vechtsport)

– Ruime ervaring en kennis in het revalideren, trainen en begeleiden van topsporters

– Aantoonbaar laag behandelgemiddelde; snellere hersteltijd en Return to sport

– Gebruik maken van het SpartaNova systeem voor blessurepreventie, prestatieverbetering, monitoring, en als onderdeel van de (sport-) revalidatie

– Actieve revalidatie met eigen sportspecifieke sportapparatuur (o.a. Vertimaxx; snelheid, sprongkracht)

– Sportspecifieke meetinstrumenten voor het testen en meten bij sporters

Menu
googlee028a8caf06a6c3b.html